Dani Erasmusa 2020.


Dani Erasmusa (Erasmus Days), prigodna godišnja proslava programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, ove se godine održavaju od 15. do 17. listopada.

Međunarodni dionici iz područja odgoja i općeg obrazovanja, visokog obrazovanja, obrazovanja odraslih, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta već tri godine obilježavaju Dane Erasmuse i informiraju korisnike, sudionike, ustanove, organizacije, udruge, mreže i inicijative, ali i širu javnosti o rezultatima mnogobrojnih projekata primjera dobre prakse, o mogućnostima za uključivanje i nude nadahnuće za sudjelovanje u programu Erasmus+.

2019. godine manifestacija je trajala tri dana i okupila sudionike na čak 3995 događaja u 53 zemlje. Više informacija o godišnjoj proslavi pročitajte u izvještaju za 2019. godinu. Dani Erasmusa prvi su put održani 2017. godine na inicijativu francuske nacionalne agencije za program Erasmus+. U 2018. tijekom dva dana trajanja ukupno je održano čak 1435 događaja u 39 europskih zemalja. U Hrvatskoj je te godine fokus manifestacije bio na Danu inspiracije.

Preuzeto sa https://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/erasmus-days