BRI-ES: Mreža strukovnih škola

BRI-ES 2018.

 Bridging industry with secondary and post-secondary education

 Povezivanje industrije i strukovnog obrazovanja

Mreža strukovnih škola u Alpe-Adria regiji

Tehnička škola Slavonski Brod suosnivač je mreže strukovnih škola  BRI-ES (Povezivanje industrije i strukovnog obrazovanja) u okviru Alpe-Adria regije u području strojarstva, elektrotehnike, mehatronike i servisa automobila. Zemlje suosnivači su: Austrija, Italija, Češka, Slovenija i Hrvatska.

Svrha umrežavanja s regionalnim partnerima je  poboljšanja kvalitete rada škola, kompetencija učenika učenjemtemeljenom na radu (mobilnosti i partnerstva) i kompetencija nastavnika povezanih s potrebama tržišta rada.  Iz tih razloga dosad su  organizirane dvije  BRI-ES  konferencije:  u Sloveniji 2015. i u Austriji 2016. g.

 


[rev_slider_vc alias=”bries_2018″]BRI-ES 2017.


Više o BRI-ES 


Povezivanje industrije sa srednjoškolskim i tercijarnim obrazovanjem

Tehnička škola Slavonski Brod ove je godine organizator 3. Internacionalne konferencije BRI-ES 2017., koja ima naglasak na povezivanju industrije i strukovnog i profesionalnog obrazovanja.
Konferencija će se održati 16. ožujka 2017. godine u Zagrebu.
Cilj konferencije je stvaranje poveznica između industrije i obrazovanja, međusobna razmjena i promocija primjera dobre prakse na području Alpe-Adrija regije. Naglasak je na strojarstvu, mehatronici, elektrotehnici, računalstvu i automehatronici. Na konferenciji će sudjelovati tehničke škole iz Austrije, Slovenije, Italije, Hrvatske i Češke Republike.
Usporedo s konferencijom bit će održano ekipno natjecanje učenika iz područja mehatronike i automehatronike. Ukupno će biti 5 ekipa iz svakog područja, na način da će se ekipa sastojati od po jednog učenika iz svake zemlje sudionika. Cilj ovog natjecanja je promicanje suradnje i timskog rada. Na završnom dijelu konferencije učenici će predstaviti svoja iskustva stečena kroz timski rad s ostalim učenicima iz drugih zemalja.

Organizator konferencije: Mirjana Onukijević, prof.

Koordinator:

Krištof Debeljak, mag. prof.

Direktor:

Martin Pivkuni, dipl. ing. 


BRI-ES 2017.