Dan novih energija

Dana 29. 11. 2022. godine, Tvrtka Belmet u Vinkovcima je organizirala konferenciju pod nazivom Dani novih energija.   Na konferenciji su sudjelovali i djelatnici naše škole.   Predavanje su održali Stevče Arsoski iz Tehničke škole Sisak i energetski stručnjak Igor Grozdanić. 

Božić u školskoj knjižnici

      Lijepa i topla riječ otvara sva vrata, a kada je popraćena čarolijom božićnog ugođaj,a dobije još jednu dodatnu dubinu. Naša školska knjižnica uplovila je u ovo adventsko vrijeme punim sjajem. Pozivamo vas u knjižnicu da uživate zajedno s nama u ovom blagdanskom okruženju. „Božić je dan koji sve vrijeme drži na okupu.“ - Alexander Smith     ...

Mjesec borbe protiv ovisnosti

Dana 1. 12. 2022. godine u prostorima Udruge HVIDRE povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. 11. -  15. 12. 2022.) godine održale su se  prezentacije mladih Crvenog križa osnovnih, srednjih škola, fakulteta i predškolskih ustanova. Tema je bila Keep on going. Sudjelovala je i Mladež Crvenog križa Tehničke škole sa svojim materijalima i uracima.

Večer matematike

Naša škola prvi put sudjeluje i organizira Večer matematike održane 1.12. Uz neobične i zanimljive aktivnosti i radionice, nastavnici i učenici su ostvarili primarni cilj, poticati pozitivan stav prema matematici. Zahvaljujemo se svim sudionicima i veselimo se novim izazovima!

Razmjena straničnika

  I ove smo godine  obilježili "International Library Month" sudjelovanjem u međunarodnom projektu razmjene straničnika "Bookmark Exchange Project". Partnerska škola s kojim ćemo razmijeniti straničnike je Escola Secundária da Trofa iz Portugala.   Straničnike su izradili učenici INA Knjiški moljci i 2. G razreda.    

Europska godina mladih u Tehničkoj školi

  U sklopu obilježavanja "Europske godine mladih u TŠSB" održana su predavanja na teme "Kultura odijevanja" i "Atletika: baza za sve sportove".   Predavanja su održali nastavnici TZK-e: T. Marinović, D. Mesić, I. Bilić.   Europska godina mladih u TŠSB obilježava se u okviru inicijative u području europske politike za mlade na temu "Zdravlje, dobrobit i sport".   Školski projekt ...

Webinar: Sigurnost i zaštita zdravlja na radu

  Učenici 4. a razreda s profesoricom Tatjanom Šorondom i učenici 2. c s profesoricama Danijelom Matanović  i  Božicom Rajković, sudjelovali su 23. 11. 2022.  na webinaru Sigurnost i zaštita zdravlja na radu koji  je organizirala Industrijsko strojarska škola iz Zagreba.   Učenici su pokazali odlično znanje te je u prvom kvizu Matija Olujević prikupio najviše bodova, a u drugom  je ...

Preventivno-edukativni program “KLIK – navika odgovornog ponašanja”

  Učenici Tehničke škole sudjelovali su 17. 11. 2022. godine u preventivno- edukativnom programu KLIK - navika odgovornog ponašanja u prometu u organizaciji Hrvatskog autokluba iz Zagreba i Autokluba „Marsonia“ Slav. Brod. Teorijski dio nastave u trajanju jednog školski sat održao se u Tehničkoj školi (amfiteatar), a praktični dio na simulatoru prevrtanja na poligonu Industrijsko-obrtničke škole.