Državni stručni skup iz stojarstva

Državni stručni skup iz strojarstva odžat će se 12. siječnja 2018. godine u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu.

Cilj  je skupa povećati kompetencije nastavnika u području novih tehnologija i izvođenja nastave u strukovnim nastavnim predmetima.

Hodogram skupa možete pogledati ovdje.                        

 


Izvješće s Državnog stručnog skupa iz strojarstva

 

Tehnička škola Slavonski Brod 12. siječnja 2018. g. bila je domaćin održavanja Državnog  stručnog skupa iz strojarstva.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, članovi Školskog stručnog vijeća strojarstva naše škole i ravnateljica, gđa. Vikica Lukić, organizirali su skup na kojem je sudjelovalo 37 nastavnika strojarske grupe predmeta iz 12 srednjih strukovnih škola. Cilj skupa bio je povećati kompetencije nastavnika u području novih tehnologija i izvođenja nastave u strukovnim nastavnim predmetima.

Nastavnike je na početku pozdravila  naša ravnateljica i viši stručni savjetnik za strojarstvo, g. Damir Zvonar. Predavači na skupu bili su nastavnici naše škole Zoran Crnac: Od ideje do gotovog proizvoda u tri koraka pomoć 3D printera, Mato Galović: Izvođenje laboratorijskih vježbi iz pneumatskog  upravljanja,  Jasna Hrstić i Mirjana Matanović (pedagoginja): Primjena suradničkog učenja u nastavi strojarske grupe predmeta i Tatjana Šoronda: Primjena mikrokontrolera u nastavi Industrijske automatizacije kroz planiranje i izvođenje programskog zadatka.           

Nakon stručnih sadržaja, sudionici su posjetili  poduzeće Saint Jean  Industries d.o.o.

Sudionici su izrazili zadovoljstvo dobrom organizacijom i kvalitetnim predstavljenim stručnim sadržajima.

Fotografije sa stručnog skupa možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Autorica teksta: Jasna Hrstić, prof.