Goo Be Cool: Koliko znamo o islamu?

U sklopu školskog projekta Goo Be Cool održana je aktivnost „Koliko doista znamo o islamu?“, zahvaljujući kojoj su učenici 3. E razreda i članovi Volonterskog kluba Tehničke škole „Plavi mravi“ posjetili su Medžlis islamske zajednice u Slavonskom Brodu.

Ondje ih je dočekao glavni imam Husret ef. Hasanović koji im je u kratkom predavanju predstavio neke osnovne činjenice o ovoj religiji, ali i podijelio iskustva života članova islamske zajednice u Slavonskom Brodu i Republici Hrvatskoj. Učenici su postavljali pitanja kako bi provjerili istinitost onoga što su čuli o pripadnicima islamske zajednice, što se posebno odnosi na niz informacija koje su se pojavljivale u medijima tijekom prošlogodišnje izbjegličke krize. Imali su priliku iz prve ruke saznati jesu li informacije s kojima raspolažu istinite ili pak najobičnije predrasude i/ili iskrivljene činjenice. 

Kako im je bilo u Medžlisu islamske zajednice u Slavonskom Brodu, najbolje ćete doznati od samih učenika i to tako da poslušate kratak razgovor s njima. U razgovoru su sudjelovali David Curić (3. E), Ivona Čarapović (3. F), Stela Ananić (3. E), Valentina Benčević (3. G) i Juka Čanić (4. C).

Aktivnost su organizirali nastavnici Marija Šaf i Ivan Bitunjac.

Autor teksta: Ivan Bitunjac, prof.

posjet islamskoj zajednici 1posjet islamskoj zajednici 2posjet islamskoj zajednici