Međukulturološke pripreme sudionika mobilnosti

 U sklopu projektnih aktivnosti 14. studenog 2017. u prostoru školske knjižnice u vremenu od 10.00 do 16.00 sati održane su međukulturološke pripreme za sudionike mobilnosti u Englesku. Gospođa Nadine Stroud, direktorica partnerske organizacije The Training PartnershipLtd. iz Velike Britanije, posjetila je našu školu kako bi održala predavanje i upoznala naše učenike i odgovorila na sve upite učenika i nastavnika u pratnji.

Učenici su s velikom pažnjom slušali što mogu očekivati i što im je sve ponuđeno tijekom njihovog boravka u Velikoj Britaniji, ali i koja očekivanja oni sami moraju ispuniti kako bismo postigli ciljeve ove mobilnosti.

Učenici su imali priliku postaviti pitanja u vezi svega što ih zanima, a gospođa Nadine je rado odgovorila na svako od njih.

Nakon predavanja, gospođa Nadine održala je intervju sa svakim učenikom i tijekom tih razgovora su učenici imali priliku iskazati svoj interes za vrstu radnih zadataka koje bi voljeli obavljati tijekom mobilnosti, a koji su u okviru područja za koje se obrazuju. Naša partnerica u projektu je uložila veliki i nesebičan trud razumjeti želje učenika i između velikog broja mjesta za stručnu praksu odabrati ono mjesto koje najviše odgovara željama i mogućnostima svakog pojedinog učenika, ali im odmah i pokazati preko interneta službene stranice firme u kojoj će obavljali stručnu praksu. Veliku pažnju posvetila je i tome da ih smjesti u obitelji u kojima će se sudionici osjećati ugodno i zbrinuto, jer su pojedini učenici alergični na određenu vrstu hrane ili nešto drugo, čime će se postići da se izbjegnu sve moguće opasnosti vezane za zdravstveno stanje učenika.

Učenici su izrazili veliko zadovoljstvo ovakvim načinom pripreme za mobilnost, jer su dobili priliku iz prve ruke saznati sve pojedinosti vezane za mjesto obavljanja stručne prakse i smještaj  te pokazati svoje znanje engleskog jezika. Naša partnerica je izrazila veliko zadovoljstvo zbog pripremljenosti učenika i njihove velike motiviranosti za rad, ali i zbog poznavanja engleskog jezika.

 

Voditeljica projekta

Gabrijela Mofardin, prof.