Prvi rođendan Volonterskog kluba Plavi mravi

Danas, 17. 2. 2017. godine, u amfiteatru naše škole, naši su mravci proslavili svoj prvi rođendan. 🙂 Na priredbi koju su udruženim snagama pripremili s pedagogom Josipom Đurđevićem i profesorom Ivanom Bitunjcem, predstavili su svoj jednogodišnji rad i akcije u kojima su sudjelovali, a dodijeljene su i zahvalnice svima onima koji su podržavali i pratili njihov volonterski rad. 

Program su vodili Ivona Čarapović iz 3. F razreda i Juka Čanić iz 4. C razreda.

Učenici Leonardo Lučić, 3. F, Stela Ananić, 3. F, Ines Perković, 3. F, Barbara Perković, 3. F i Valentina Jarić, 4. G, predstavili su akcije Kluba te su kroz zanimljivu prezenataciju i video, pokušali potaknuti duge učenike naše škole da se priključe ovoj izvannastavnoj aktivnosti. Sadašnji predsjednik kluba, učenik Marijan Opačak iz 2. B razreda, održao je kratki govor o počecima djelovanja i širenju solidarnosti, prijateljstva i zabave koja prati Mrave u svakoj njihovoj aktivnosti.

Priznanja za doprinos radu Volonterskog kluba dobili su: ravnateljica Mirjana Onukijević za poticaj pri osnivanju i stalnu podršku radu Kluba, Matea Ćorluka, pedagoginja i prva suvoditeljica, Jadranka Junačko, knjižničarka i domaćica u “mravinjaku” – školskoj knjižnici, profesor Zoran Crnac, za pomoć pri izradi ZLATNOG MRAVA – nagrade za najvolontera, učenica Stela Ananić, 3. F, za izradu loga volonterskog kluba, Juka Čanić za osmišljavanje imena Kluba, Gabrijela Šimić, 3. F, članica fotodružine i vjerna dokumentaristica svih mravljih aktivnosti. Posebna su priznanja dobili i predstavnici lokalnih medija koji su u svojim programima pratili aktivnosti Plavih mrava: Sandra Buljan, urednica na Radio Slavoniji, Danijela Kuzmić, urednica informativnog programa Radio Slavonije, Ivana Mamula, voditeljica na Soundset Brodu, Ivan Čalić, urednik programa na SBTV-u i Ivana Vrdoljak, voditeljica na SBTV-u, Marina Bencun, novinarka Posavske Hrvatske.

 

Najnapetiji trenutak bio je proglašenje najboljeg volontera, najmrava i prijatelja. Zlatnog mrava osvojio je Deni Beširevićeva iz 4. D razreda! Učenik je izabran od strane članova Volonterskog kluba i stručnog povjerenstva koje su činili Josip Đurđević, Ivan Bitunjac i Jadranka Junačko. 

 

Čestitamo Deniju i svim volonterima njihov prvi rođendan! 🙂

 

13