BRI-ES 2018.: konferencija i natjecanje

Četvrta međunarodna BRI-ES konferencija održana je 15. ožujka 2018. u Udinama u Italiji. Tema konferencije bila je povezivanje industrije sa srednjim i visokim obrazovanjem, a ovogodišnja konferencija održana je uz moto: „Pogranični teritorij kao prilika za razvoj međunarodne suradnje“ Uz konferenciju, održana su i natjecanja za učenike iz četiriju područja: mehatronika, strojarstvo/drvodjeljstvo, automehatronika i autolimarija.

Tehnička škola Slavonski Brod koordinirala je i organizirala put za sve škole iz Hrvatske koje su sudjelovale na konferenciji: ukupno 40 učenika i nastavnika iz Hrvatske, predstavnikaTehničke škole Slavonski Brod, Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, Tehničke škole Valpovo, Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, Tehničke škole Karlovac, Elektrotehničke škole Zagreb, Industrijske strojarske škole Zagreb, Strojarske i prometne škole Varaždin, udruge Connect IT iz Slavonskog Broda te tri nastavnika iz JU Tehničke škole Gradiška iz Bosne i Hercegovine koji su bili naši gosti.

Učenici 4. A razreda Tehničke škole, Mario Čavčić i Ivan Dominković natjecali su se u području strojarstva/drvodjeljstva, a učenici 4. C razreda, Rene Barić i Tomislav Bičanić u području mehatronike. Nastavnice Jasna Hrstić i Tatjana Šoronda bile su članice prosudbenog povjerenstva iz područja strojarstva/drvodjeljstva, a ravnateljica Vikica Lukić te nastavnici Gabrijela Štivić i Ivan Matasović nazočili su konferenciji.

logo-bries_it-2