Erasmus+ mobilnost učenika Tehničke škole u Španjolsku

Tehnička škola Slavonski Brod nastavlja svoje aktivnosti vezane uz provedbu projekata financiranih od strane EU i to Erasmus+ projektom mobilnosti E_NET. Iako je projekt u provedbi od 2016. ispred nas je  najzanimljiviji dio projektnog ciklusa. Naime, 46 učenika Tehničke škole, te 5 pratitelja, uputit će se 15.4.2017. na dvotjednu mobilnost u Sevillu (Španjolska). Učenici su se vrijedno pripremali kroz sve pripremne aktivnosti koje smo organizirali tijekom školske godine te su spremni, kroz stručnu praksu u Španjolskoj,  za stjecanje novih iskustava, vještina i kompetencija.

Cilj projekta E_NET je proširiti postojeća znanja o obnovljivim izvorima energije, novim tehnologijama (robotika) i alatima (programiranje). Učenici će stručnu praksu obavljati iz područja: ROBOTIKA – Izrada i programiranje bespilotnih letjelica, OIE – Samoodrživa solarna ekokuća, 3D dizajn video igara – Kreiranje video igara.

Želimo im puno uspjeha u radu! Sve nosvosti vezane za projekt možete pratiti na službenoj FB stranici projekta Erasmus + projekt E_NET.

Tekst sastavila:

Jadranka Junačko, dipl.knjiž.