Humanitarne aktivnosti škole

Već dugi niz godina učenici i djelatnici Tehničke škole Slavonski Brod sudjeluju u različitim humanitarnim aktivnostima i akcijama. Svake godine redovito se provode akcije poput kumstva u Beninu, akcije Crvenog križa i Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“.

Kumstvo djeci Benina je akcija koja se u našoj školi provodi već 10-ak godina, a pokrenula ju je bivša ravnateljica Janja Brekalo. Razredi koji sudjeluju omogućuju svojim novčanim prilogom jednogodišnju školarinu svojem kumčetu.

Mladež Crvenog križa je u našoj školi jedna od izvannastavnih aktivnosti, a vodi ju profesorica Zrinka Pehar koja zajedno sa svojim članovima aktivno sudjeluje i u svim akcijama Crvenog križa.

Suradnja Hrvatskog Caritasa i svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj već je tradicionalna, a osobito u vrijeme najvećih katoličkih blagdana Božića i Uskrsa. T

Humanost i pomaganje su vrednote koje su naši učenici i djelatnici odavno prepoznali kao trajne vrednote, one kojima postajemo bolje osobe. Na te smo vrednote kao škola iznimno ponosni i sigurni da ćemo ih i dalje razvijati.

Andrea Rašić, prof.

 Humanitarne akcije u školskoj godini 2016./2017. 44. Sabirna akcija Solidarnost na djelu 2016.

I ove se godine naša škola uključila u humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa Solidarnost na djelu 2016. Obilazeći razrede i prikupljajući novčana sredstva, akciju provode učenici članovi INA Mladež Crvenog križa pod mentorstvom profesorice Zrinke Pehar.Humanitarna akcija “Za darove djeci” 

U našoj je školi organizirana humanitarna akcija „Za darove djeci“. Ovu akciju provodi Volonterski klub „Plavi mravi“ u  suradnji s Volonterskim centrom Slavonski Brod.Djeca iz višečlanih  siromašnih obitelji pisala su pisma u kojima su navodila svoje želje  za Božić (igračke, slatkiše i sl.). Cilj nam je ispuniti njihove želje, a ostatak novca iskoristiti za učenike naše škole koji su slabijeg imovinskog statusa. 

U petak 19. 12. naši će plavi mravi obići razrede i od razrednih blagajnika preuzeti novac skupljen u svakom razrednom odjelu.

Moto akcije je:

                             Za djecu kune dvije, da se želje ispune,

                             a za profesore  kuna pet da promijene dječji svijet.

Hvala vam što ćete podržati ovu akciju! ?Humanitarna akcija “Za tisuću radosti”

 

I ove godine Hrvatski Caritas provodi akciju Za 1000 radosti čiji je cilj osigurati pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj. Ovogodišnja akcija Intervencija želi potaknuti djecu i mlade da razviju vrijednosti solidarnosti, požrtvovanosti, socijalne osjetljivosti.

Ovu humanitarnu akciju možete podržati kupnjom narukvica sa simboličnim pitanjem Zašto ne voljeti/slaviti/dijeliti/oprostiti/vjerovati/popraviti/mijenjati/stvarati/zahvaliti/darovati.

1417169602_26349

Dodatne informacije o ovoj Caritasovoj akciji možete pronaći na mrežnim stranicama: Hrvatski Caritas

za-1000-radosti-intervencija