Izviješće s Road Show-a u sklopu CROSKILLS projekta

Dana 28. listopada 2016. godine, u prostoru Obrtničke škole Slavonski Brod, u sklopu projekta CROSKILLS, održan je promotivno-informativni događaj Road Show. Cilj projekta je približavanje energetski učinkovite gradnje kako bi se javnost osvijestila o prednostima korištenja kvalitetno educiranih i certificiranih radnika.

Sudionik događaja i natjecanja bila je i Tehnička škola Slavonski Brod. Nositelj aktivnosti Tehničke škole za ovaj događaj bila je profesorica Marija Kristić, dok je u Obrtničkoj školi tu ulogu imala profesorica Katica Rajić Stojanović kojoj smo zahvalni na ugodnoj suradnji i gostoprimstvu. Za prikupljanje materijala za prezentaciju zanimanja i rada Tehničke škole Slavonski Brod bile su zadužene profesorica Tatjana Janjetović Miljenović i profesorica Jadranka Junačko. Ravnateljica Tehničke škole Mirjana Onukijević  održala je predavanje popraćeno prezentacijom o projektu SB Solar, dok  je profesorica Maja Maratović Kruljac održala predavanje o obnovljivim izvorima energije kakve koristi naša škola. Profesor Nenad Buzov pripremao je učenike za natjecateljski dio i ujedno je bio član povjerenstva  zajedno s profesorima Obrtničke škole, Lucom Stanić i Ivanom Žeravicom.

Nakon stručnih predavanja koje su održali ugledni gosti događaja, učenici 4.F razreda Kristijan Klepić, Tomislav Vidović te Stela Ananić iz 3. F, prezentirali su svoj završni rad na temu kogeneracijskog postrojenja.

U natjecanju su sudjelovali učenici 4. F razreda  Antonio Vidović, Luka Opačak, Martina Đurašinović  te učenica 3. F razreda, Ivona Čarapović. Prvo mjesto u natjecateljskom dijelu osvojio je Luka Opačak zajedno s ostalim članovima ekipe; članovi HZZ-a, Obrtničke škole te jedna osoba zaposlena u području graditeljstva.

Kao demonstratori na instaliranju solarnih panela sudjelovali su učenici 4. B razreda, Matej Mijić, Vlatko Lović, Vedran Damjanović Maglica te Petar Karačić. 

Za prezentaciju Tehničke škole bili su zaduženi po jedan učenik/ca arhitektonskog, strojarskog, elektrotehničkog i prometnog smjera. To su Monika Matanović, Danijel Grgić, Kristijan  Klišković i Lidija Babić. Njihovo zaduženje bilo je predstaviti zanimanja, projekte, modele i načine rada u Tehničkoj školi Slavonski Brod.

Čitav događaj fotografiranjem supopratili su učenici 1. F razreda, Ana Marija Sučić i Antonio Berišić.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali! 🙂

Autorice teksta: Marija Kristić, prof i Marija Pudić, 3. F, novinarka