Natjecanja

Županijsko natjecanje u krosu

Dana 15. travnja 2015. godine u Ekonomsko-birotehničkoj školi u Slavonskom Brodu održalo se Županijsko natjecanje u krosu za osnovne i srednje škole.

Naše su učenice postigle izvrsne rezultate i pozvane su na Državno natjecanje 21. i 22. 4. 2015. godine koje će se održati u Krapinskim Toplicama.

Učenice koje idu na Državno natjecanje su Hilda Heller, 4. F, Ena Devčić, 3. F, Katarina Majstorić, 2. E i Josipa Sudić, 1. F.

Čestitamo djevojkama i veselimo se vašim novim uspjesima! smiley

 

Izviješće s državnog natjecanja – INFOKUP 2015.

Državno natjecanje iz informatike pod nazivom INFOKUP 2015. održano je u razdoblju od 16.03.2015. do 19.03.2015. u Primoštenu.

Domagoj Matić, učenik četvrtog razreda Tehničke škole osvojio je treće mjesto u kategoriji Osnove informatike za srednje strukovne škole. Bravo Domagoj!

Ostali učenici osnovnih i srednjih škola naše županije koji su išli na navedeno natjecanje osvojili su slijedeća mjesta:

·         Borna Šimić, 1. razred, Gimnazija Matija Mesić – 2. mjesto u kategoriji Osnove informatike za prirodoslovno – matematičke gimnazije

·         Karlo Szabo, 1. razred, Gimnazija Nova Gradiška – 8. mjesto u kategoriji Osnove informatike za gimnazije

·         Tomi Stanišić,  5. razred Osnovna škola Dragutin Tadijanović – 6. mjesto u kategoriji Basic/Pascal/C/C++/Python

·         Branimir Stanković, 7. razred Osnovna škola Dragutin Tadijanović – 7. mjesto u kategoriji Basic/Pascal/C/C++/Python

·         Tomislav Ćosić, 8. razred Osnovna škola Dragutin Tadijanović – 2. mjesto u kategoriji Osnove informatike za osnovne škole

·         Luka Družijanoć, 8. razred Osnovna škola Hugo Badalić – 5. mjesto u kategoriji Osnove informatike za osnovne škole

 

Izvješće s natjecanja održanih u našoj školi

Da je Tehnička škola na uspješnom putu dokazuje i to što je već nekoliko godina za redom domaćin Županijskog natjecanja iz informatike i računalstva INFOKUP 2015. kao i Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika te Međužupanijskog natjecanja iz CNC tehnike glodanja i tokarenja te Dizajniranja pomoću računala AutoCAD i Catia.

Ove školske godine, 20. veljače, u prostorima Tehničke škole Slavonski Brod, održano je Županijsko natjecanje iz informatike i računalstva  INFOKUP 2015. za osnovne i srednje škole. U 7 kategorija natjecanja sudjelovao je 71 natjecatelj osnovnih i srednjih škola Brodsko-posavske županije.

Istog dana, 20. veljače 2015. godine, Tehnička škola Slavonski Brod je bila domaćin Međužupanijskog natjecanja iz CNC tehnike glodanja i tokarenja te Dizajniranja računalom AutoCAD i Catia. Natjecanje se održalo u prostorima Centra za nove tehnologije, koji se nalazi u sklopu škole. Na natjecanju je sudjelovalo 28 učenika iz Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske. Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije.

Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika održano je 3. ožujka 2015. godine. Na natjecanju je sudjelovalo 33 učenika i 17 mentora osnovnih i srednjih škola; njih 11 bilo je iz osnovnih škola dok ih je 6 bilo iz srednjih škola.

Više o rezultatima natjecanja i uspjesima naših učenika možete pročitati u prilogu ove vijesti.

Izvjesce_s_natjecanja_odrzanih_u_Tehnickoj_skoli

 

Uspjeh našeg učenika

Dana 7. i 8. 3. 2015. godine u Ogulinu i Ozlju odrzano je Državno prvenstvo u pojedinačnom kuglanju za mlađe juniore. Na tom je natjecanju učenik 2. c razreda Mihael Grivičić osvojio 3. mjesto.

Mihael se bavi kuglanjem već 4 i pol godine u Kuglačkom klubu Zanatlija u Slavonskom Brodu i ovo mu je do sada najveći uspjeh.

Zbog svog je plasmana pozvan u Hrvatsku kuglačku reprezentaciju s kojom će ići na Svjetsko prvenstvo u kuglanju koje će se održati od 8. do 13. 5. u njemčakom gradu Speichersdorfu.

Čestitamo Mihaelu na osvojenoj medalji i želimo mu uspjeh na svim budućim natjecanjima!

Županijsko natjecanje iz Engleskog jezika

U Gimnaziji “Matija Mesić” 26.02.2015. održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika na kojem je u kategoriji drugih razreda prvo mjesto zauzeo učenik 2.a razreda Krešimir Božić, mentorica Dragana Brainović, a treće mjesto u toj istoj kategoriji zauzeo je učenik 2. d razreda Patrik Žanić, mentorica Ramzija Dolić.

U kategoriji četvrtih razreda drugo mjesto zauzeo je učenik Domagoj Matić iz 4.a razreda, a treće mjesto učenik Goran Alković iz 4. b razreda, mentorica Ramzija Dolić.

Čestitamo učenicima na uspjehu!

Županijsko natjecanje iz Njemačkog jezika

 

U Tehničkoj školi je 3.3.2015. održano Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 33 učenika iz 11 osnovnih škola i 6 srednjih škola. U jednoj od kategorija prvo je mjesto zauzeo učenik Alen Šimić iz 4.f razreda, a treće mjesto Daniel Šimić iz 4.g razreda, metorica Dragana Brainović.

Čestitamo našim učenicima na ostvarenom uspjehu kao i svim ostalim učenicaima iz drugih kategorija.

Natjecanje je otvorila ravnateljica škole Mirjana Onukijević, prof., a učenik Andreas Sinn iz 1.b razreda održao je prezentaciju na temu “Moja domovina” te time predstavio kako se od ove godine održava natjecanje za učenike povratnike.

U prilogu vijesti nalaze se rezultati natjecanja.

Srednje_skole,_4._raz.,_prvi_strani,_kat._II Srednje_skoke,__4.razred,_drugi_strani,_kat._III

Srednje_skoke,__4.razred,_drugi_strani,_kat._III

Srednje_skole,_2._razred

Osnovne_skole_A_(1)Osnovne_skole_B

Županijsko natjecanje iz Matematike

Na Županijskom natjecanju iz matematike održanom 27.2.2015. učenik Kristian Klišković iz 1.d razreda osvojio je drugo mjesto u A kategoriji.

Čestitamo Kristianu i mentorici Marini Čičak!

Međužupanijsko natjecanje iz Tehničke mehanike i Strojarskih konstrukcija

Dana 20.02.2015. u Osijeku je održano Međužupanijsko natjecanje iz Tehničke mehanike i Strojarskih  konstrukcija.  Na natjecanju iz Tehničke mehanike pod vodstvom mentorice Božice Rajković, dipl. ing., sudjelovali  su učenici  Ružica Crnac, 3.a  i Tomislav Galović, 3.c, a iz Strojarskih konstrukcija Domagoj Lovrić, 4.a.

Učenici su ostvarili sljedeće rezultate:

Tehnička mehanika:

5. mjesto: Ružica Crnac, 3.a

6.mjesto: Tomislav Galović, 3.a

Strojarske konstrukcije:

2. mjesto: Domagoj Lovrić, 4.a,  plasman na Državno natjecanje

Čestitamo! Puno uspjeha Domagoju na Državnom natjecanju iz Strojarskih konstrukcija koje će se održati 23. i 24.4.2015. u Osijeku.

Ukupni rezultati i fotografije s natjecanja su u prilogu.

( B. Rajković)

Rezultati Međužupanijskog natjecanja iz CNC tehnike glodanja i tokarenja te dizajniranja pomoću računala AutoCAD i CATIA

Tehnička škola i ove je godine bila domaćin Međužupanijskog natjecanja iz CNC tehnike glodanja i tokarenja te dizajniranja pomoću računala AutoCAD i CATIA.

Natjecanje je održano 20.02.2015. u prostorima Centra za nove tehnologije koji se nalazi u okviru škole.

Natjecali su se učenici predstavnici pet županija ovog dijela Hrvatske (Virovitičko-podravska, Požešk-slavonska, Osiječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska  i Brodsko-posavska županija).

 

Rezultati po disciplinama su sljedeći:

CNC glodanje:

 1. mjesto – Matej Plivelić, Tehnička škola Slavonski Brod
 2. mjesto – Domagoj Matić, Tehnička škola Slavonski Brod
 3. mjesto – Antonio Prša, Tehnička škola Virovitica

CNC tokarenje:

 1. mjesto – Hrvoje Šarić, Tehnička škola Slavonski Brod
 2. mjesto – Tomislav Tomić, Tehnička škola Slavonski Brod
 3. mjesto – Mihael Deskar, Tehnička škola, Virovitica

AutoCAD:

 1. mjesto – Tomislav Zubak, Srednja strukovna škola “Braće Radića“ Đakovo
 2. mjesto – Oton Bekifago, Tehnička škola Požega
 3. mjesto – Marko Brnčić, Tehnička škola Požega

CATIA:

 1. mjestoAntonio Obrovac, Srednja strukovna škola “Braće Radića“ Đakovo
 2. mjesto – Josip Lončar, Srednja strukovna škola “Braće Radića“ Đakovo
 3. mjesto – Ingo Birindžić, Tehnička škola Slavonski Brod

Rezultati učenika Tehničke škole:

CNC glodanje:

1.      mjesto – Matej Plivelić, Tehnička škola Slavonski Brod

2.      mjesto – Domagoj Matić, Tehnička škola Slavonski Brod

CNC tokarenje:

1.      mjesto – Hrvoje Šarić, Tehnička škola Slavonski Brod

2.      mjesto – Tomislav Tomić, Tehnička škola Slavonski Brod

AutoCAD:

6.      mjesto – Bernard Berić, Tehnička škola Slavonski Brod

7.      mjesto – Marko Perić, Tehnička škola Slavonski Brod

CATIA:

3.      mjestoIngo Birindžić, Tehnička škola Slavonski Brod

4.      mjesto – Josip Arić, Tehnička škola Slavonski Brod

U privitku ove vijesti nalaze se rezultati natjecanja svih sudionika.

Izviješće sastavio: Mato Galović,dipl. inž., tajnik Međužupanijskog natjecanja.

plasman_2015