Ne brže od života – predstavljanje programa za mlade vozače mopeda i motocikla

Naša se škola uključila u akciju Ne brže od života čiji je cilj edukacija učenika o opasnostima skidanja blokade s mopeda i kršenja prometnih propisa te poticanje odgovornog ponašanja u prometu.

Akciju provodi Županijski tim Brodsko-posavske županije u suradnji s našom školom: Zlatko Zarožinski, Tanja Krajina i Željko Ilak.

U akciji sudjeluju učenici 3. i 4. razreda srednjih škola Brodsko-posavske županije.

Sudjelujući u akciji učenici će osvijestiti važnost odgovornog ponašanja u prometu što će pomoći u smanjenju broja nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i moticikla.

U sklopu akcije organizirane su brojne zanimljive aktivnosti i nagrade za sudionike. Na poligonu Moto-kluba Slavonski Brod učenicima će se prezentirati praktični dio polaganja vozačkog ispita, a u suradnji s djelatnicima trgovine Big Bike učenicima će se predstaviti i dodatna motociklistička oprema. Organizirana je i nagradna igra čiji je cilj motivirati učenike da tijekom sezone korištenja mopeda i motocikla ne čine prometne prekršaje, a mogućnost osvajanja nagrade imaju svi učenici koji ne budu počinili prekršaj ili uzrokovali prometnu nesreću.

Dana 27. 4. 2016. godine na poligonu Moto-kluba Slavonski Brod učenicima će biti predstavljen praktični dio polaganja vozačkog ispita, a bit će podijeljene i prve nagrade.

Aktivnosti provođenja akcije Ne brže od života pratite na našoj mrežnoj stranci. 🙂