Pedagoški kutak

[rev_slider_vc alias=”pedagoski_kutak_novi”]


Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet!  -Nelson Mendela

Rad pedagoga u Tehničkoj školi

Od rujna 2018. godine u Tehničkoj školi na mjestu stručne suradnice pedagoginje zaposlena je Matea Ćorluka.

Pedagoginja u školi brine o organizacijskim poslovima, planiranju i programiranju rada škole, neposredno sudjeluje u odgojno-obrazovnom procesu te vrjednuje ostvarene rezultate i analizira ih. Uključen je u stručno usavršavanje nastavnika, sam se stručno usavršava te uvodi nastavnike početnike u odgojno-obrazovni rad. Vrlo važan dio posla školskog pedagoga je organizacija i sudjelovanje u kulturnoj i javnoj djelatnosti škole te suradnji s drugim stručnim suradnicima – školskim knjižničarkama u našoj školi.

Pedagog posjećuje i prati nastavu, priprema i izvodi pedagoške radionice, pregledava školsku dokumentaciju i samostalno vodi svoju, sudjeluje u  radu stručnih i upravnih tijela škole, surađuje s nastavnicima i razrednicima, a značajna je i savjetodavna uloga pedagoga u radu s učenicima, roditeljima i nastavnicima škole.

Učenici imaju priliku surađivati s pedagoginjom kroz različite pedagoške radionice na Satu razrednog odjela koje se provode u sklopu Školskog preventivnog programa, Mjeseca borbe protiv ovisnosti ili prema potrebi razrednog odjela.

Prema potrebi ili u dogovoru s razrednicima i/ili predmetnim nastavnicima pedagoginja s učenicima provodi individualno savjetovanje s ciljem prevencije neprimjerenih ponašanja te pružanja pomoći i podrške.

Učenici i roditelji svoje upite i poteškoće mogu poslati na sljedeći e-mail: pedagoskikutak.tssb@gmail.com

Radno vrijeme stručne suradnice pedagoginje u školskoj 2020./2021. godini je od 8 do 14 sati.

 

 


Dopunska nastava: raspored
Dodatna nastava: raspored
Brošura za roditelje_ovisnost o drogama
Zaštita djece na internetu
Video: kao zaštiti djecu na internetu?