Posjet učenika Autodomu Vidaković

Dana 7. ožujka 2017., učenici 4. E razreda, smjer tehničar cestovnog prometa, u organizaciji nastavnica Zvjezdane Došlić i Zrinke Pehar, a u pratnji nastavnika Tomislava Gačića, posjetili su Autodom „Vidaković“.

Učenici su posjet odradili u sklopu nastavnog predmeta Praktična nastava, a cilj posjeta bio je da se učenicima opiše organizacijska struktura poduzeća te im se pokažu odjeljenja u kojima se obavljaju radovi na vozilima. Ljubazno osoblje je nakon našeg dolaska u poduzeće, učenike smjestilo u sobu za sastanke gdje im je opisana organizacijska struktura poduzeća te poslovi koji se obavljaju u pojedinim odjelima unutar poduzeća. Učenici su na nastavnim satima kod profesorice Zvjezdane Došlić sastavili pitanja koja su postavljali zaposlenicima Autodoma „Vidaković“ u sobi za sastanke. Nakon vrlo opsežnog opisivanja poslova koji se obavljaju u poduzeću, zaposlenici su učenike vodili po odjelima u poduzeću da bi učenici vidjeli kako se poslovi obavljaju u praksi. Učenici su prvo obišli prodajni prostor u kojemu su se upoznali s modelima automobila koji su na raspolaganju potencijalnim kupcima. Nakon toga su zaposlenici učenike odveli u termolakirnicu gdje im je majstor objasnio postupak lakiranja karoserije automobila. Potom su učenici odvedeni u prostor koji služi za prijem stranaka koji žele obaviti servis na vozilu, a nakon toga i u skladište dijelova gdje im je pokazan način na koji se pronalaze i izuzimaju potrebni dijelovi iz skladišta. Na kraju posjeta učenici su u mehaničarskoj radionici vidjeli kako se obavljaju popravci na vozilima. Učenici su u radionici imali priliku vidjeti alate kojima se rukuje prilikom popravaka vozila, kao i uređaje koji služe za kontrolu ispravnosti amortizera i kočionog sustava.

Zahvaljujemo se djelatnicima Autodoma „Vidaković“ što su ljubazno primili učenike Tehničke škole i strpljivo ih proveli kroz svoje poduzeće.

 

Autor teksta: Tomislav Gačić, profesor

U¦îENICI U MEHANI¦îARSKOJ RADIONICIU¦îENICI U SKLADI+áTU DIJELOVAU¦îENICI U TERMOLAKIRNICI