Posjet učenika Stanici za tehnički pregled vozila “EuroBrod”

U sklopu nastavnog predmeta Praktična nastava, dana 11. prosinca 2018., učenici 4. E razreda smjera tehničar cestovnog prometa, u pratnji nastavnika Tomislava Gačića, posjetili su Stanicu za tehnički pregled vozila “EuroBrod”.

Cilj posjeta bio je da se učenicima opiše postupak obavljanja redovnog tehničkog pregleda te da im se pokaže oprema koju sadržava stanica za tehnički pregled i opiše funkcija opreme.

Učenicima je tijekom posjeta objašnjen postupak obavljanja redovnog tehničkog pregleda, rečeno im je koji se uređaji kontroliraju na redovnom tehničkom pregledu te im je pokazana oprema koja se koristi u stanici i opisana funkcija te opreme. Od opreme učenicima je pokazan kanal na koji se navoze vozila kako bi im se pregledao donji postroj, zatim regloskop koji omogućuje utvrđivanje podešenja svjetala, a nakon regloskopa i “drmalica” pomoću koje se kontrolira ispravnost amortizera. Upoznati su i s uređajem s valjcima pomoću kojega se provjerava kočna sila na lijevoj i desnoj strani osovine, a na koncu su vidjeli uređaj kojim se obavlja eko-test. Učenicima je također objašnjeno u kojim se slučajevima tehnički pregled vozila smije obaviti izvan objekta stanice. Učenike je sa svim tim informacijama upoznao gospodin Goran Colić koji radi kao nadzornik CVH-a.

Zahvaljujemo djelatnicima Stanice za tehnički pregled vozila “EuroBrod” te djelatnicima Centra za vozila Hrvatske što su ljubazno primili učenike Tehničke škole i strpljivo ih proveli kroz stanicu za tehnički pregled.

Tekst napisao: Tomislav Gačić, prof.