Sigurnost mladih u prometu

Europska komisija izdala je Povelju o sigurnosti na cestama u Europi (EPSC ) i nagrađivanje školskog obrazovanja o sigurnosti na cestama: Djeca i mladi sigurni na cestama u Europi .

Budući da se u našoj školi učenici školuju i u području prometa te da potičemo odgovorno ponašanje  djece i mladih u prometu, profesorica Tanja Krajina i Zrinka Pehar prijavile su našu školu na natječaj.

Aktivnosti koje smo proveli i prijavili:

  1. Drugu godinu za redom, sudjelujemo na  Katarinskom sajmu na kojem predstavljamo našu školu i naši učenici obavljaju istraživanje kojim se kasnije koriste u nastavi. Ove godine naglasak je bio na biciklistima i kretanju u kružnom toku.  Analizom rezultata došli su do odgovora što je potrebno da kretanje kružnim tokom bude sigurnije.
  2. Sljedeća aktivnost bila je odlazak u Centar  za održavanje i kontrolu prometa u kojem su se učenici upoznali sa sigurnim odvijanjem prometa na autocestama.
  3. Također smo i snimili film koji su u cijelosti napravili naši učenici 2. e i  4. e razreda, a koji govori o sigurnosti biciklista u prometu. Film možete pogledati na YouTube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=fQk2hwOe7HI&feature=youtu.be

Autorica teksta: Zrinka Pehar, prof.