Učenički posjet tvrtki Kuehne&Nagel

Dana 31. ožujka 2017. učenici 2. G i 3. G razreda, smjer tehničar za logistiku i špediciju, u organizaciji nastavnika Tomislava Gačića, posjetili su multinacionalnu tvrtku Kuehne&Nagel. Učenici su posjet odradili u sklopu nastavnih predmeta Skladišno poslovanje i Logistika, a cilj posjeta bio je upoznavanje učenika s poslovanjem u skladištu te s odvijanjem logističkog procesa.

Ljubazno je osoblje po primitku u tvrtku, učenike smjestilo u sobu za sastanke gdje im je opisana organizacijska struktura poduzeća te poslovi koji se obavljaju u poduzeću. Nakon opisivanja poslova koje tvrtka obavlja, zaposlenici tvrtke, gospođa Danijela Peris i gospodin Josip Živičnjak, proveli su učenike kroz skladište da bi učenici vidjeli kako se poslovi obavljaju u praksi. Učenicima je za vrijeme obilaska kroz skladište objašnjeno kako se tvrtka bavi poslovima prihvata robe od proizvođača, deklariranjem robe, prepakiravanjem, pravljenjem paketa, skladištenjem robe te isporukom robe kupcu. Učenici su imali priliku vidjeti 12-metarske regale na koje se smješta paletizirana roba. Također im je objašnjena razlika između komisionog i visokoregalnog viličara. Komisioni viličar služi za komisioniranje robe (pronalaženje i prikupljanje robe u skladištu te formiranje pošiljke po narudžbi kupca), dok visokoregalni viličar služi za manipuliranje paletama s viših etaža regala na pod i obrnuto. Učenicima su pokazane lokacije koje se lijepe na regale kako bi se skladišnim radnicima olakšalo komisioniranje.

Gospodin Josip Živičnjak i gospođa Danijela Peris omogućili su učenicima naše škole neplanirani posjet poduzeću Mlakar viličari kako bi učenici uživo vidjeli mnogobrojne vrste viličara koji se koriste u skladišnom poslovanju. Učenici su do poduzeća Mlakar viličari prevezeni autobusom tvrtke Kuehne&Nagel. U tvrtki Mlakar viličari učenicima su prezentirane razne vrste viličara na električni pogon. Također su im prezentirane dvije vrste baterija koje se koriste u viličarima, a to su gel baterije i kiselinske baterije.

Učenicima je ovaj posjet bio vrlo korisno iskustvo koje će imati priliku primjenjivati u nastavnom procesu.

Zahvaljujemo se djelatnicima poduzeća Kuehne&Nagel i Mlakar viličari što su ljubazno primili učenike naše škole i strpljivo ih upoznali s radom svojih tvrtki.

Autor teksta: Tomislav Gačić, prof.

pixiz-04-04-2017-13-18-07