Humanitarne aktivnosti škole

Već dugi niz godina učenici i djelatnici Tehničke škole Slavonski Brod sudjeluju u različitim humanitarnim aktivnostima i akcijama. Svake godine redovito se provode akcije poput kumstva u Beninu, akcije Crvenog križa i Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“.

Kumstvo djeci Benina je akcija koja se u našoj školi provodi već 10-ak godina, a pokrenula ju je bivša ravnateljica Janja Brekalo. Razredi koji sudjeluju omogućuju svojim novčanim prilogom jednogodišnju školarinu svojem kumčetu.

Mladež Crvenog križa je u našoj školi jedna od izvannastavnih aktivnosti, a vodi ju profesorica Zrinka Pehar koja zajedno sa svojim članovima aktivno sudjeluje i u svim akcijama Crvenog križa.

Suradnja Hrvatskog Caritasa i svih osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj već je tradicionalna, a osobito u vrijeme najvećih katoličkih blagdana Božića i Uskrsa. T

Humanost i pomaganje su vrednote koje su naši učenici i djelatnici odavno prepoznali kao trajne vrednote, one kojima postajemo bolje osobe. Na te smo vrednote kao škola iznimno ponosni i sigurni da ćemo ih i dalje razvijati.

Andrea Rašić, prof.

 Humanitarne akcije u školskoj godini 2017./2018.


Humanitarna akcija Podijelimo radost blagdana


Povodom božićnih blagdana i učenici Tehničke škole pokazali su da mogu i žele pomoći obiteljima u potrebi. Učenici su zadnji tjedan pred Božić zajdeno sa svojim razrednicima skupljali hranu koju će Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod podijeliti potrebitima u ime učenika Tehničke škole. 

Zahvaljujem učenicima i njihovim razrednicima na suradnji.

Sretne božićne i novogodišnje blagdane želi vam Mladež Crvenog križa Tehničke škole i profesorice Jasna Tomljenović i Zrinka Pehar.