Izložba ratnih fotografija iz Domovinskog rata

Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na Izložbu ratnih fotografija iz Domovinskog rata s temom: „Brodske postrojbe u Domovinskom ratu“ koju čini osamdesetak fotografija nastalih u razdoblju od 1990. do 1995. na ratištima diljem Hrvatske. Autor većine fotografija je brodski fotoreporter i hrvatski branitelj Darko Janković.

Izložba je nastala u suradnji Gradske knjižnice Slavonski Brod, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ, Mladih povjesničara Tehničke škole Slavonski Brod te samog autora. Ona je svjedočanstvo jednog vremena i trajni podsjetnik na ljude, Brođane, koji su sada već dio ratne povijesti jednog naroda. Ovom izložbom Tehnička škola prije svega izražava svoj pijetet prema tim ljudima, potom svoju potrebu upoznavanja mladih generacija naše škole s vremenom Domovinskog rata ali pokazuje i svoju spremnost i otvorenost na suradnju s ustanovama iz kulture našega grada.

Otvorenje Izložbe bit će 27. listopada 2017. s početkom u 12:20 h, u prostoru glavnog hodnika Tehničke škole Slavonski Brod, Eugena Kumičića 55.

 

Mladi povjesničari Tehničke škole Slavonski Brod