Mobilnost nastavnika u sklopu projekta TeamUP

 

Bili smo na prvoj od 3 mobilnosti u našem projektu TeamUP!

U Finskoj smo boravili od 25. 9. do 29. 9., a  partner nam je bio Tavastia Vocational College koji je smješten u prekrasnom gradu Hämeenlinna. Naši su se domaćini uistinu potrudili osmisliti program koji će postići ciljeve i ishode učenja koje smo si zacrtali.

Program koji smo prošli uključivao je upoznavanje s finskim obrazovnim sustavom, njihov način rada i predavanja u kojemu teže smanjiti stres kako učenika tako i nastavnika te načini rada s djecom s teškoćama u učenju.

Što se tiče dobrostanja nastavnika, odslušali smo nekoliko vrlo zanimljivih predavanja koja su uključivala upoznavanje s njihovim odjelom za upravljanje ljudskim resursima čiji je jedan od glavnih ciljeva osiguranje potpore nastavnicima. Domaćini su pripremili i materijale koje ćemo prilagoditi radu naše škole čime ćemo postati još bolji u svemu što radimo. Mnogo toga što smo naučili vrlo ćemo rado iskoristiti u svome radu, ali puno smo toga naučili što možemo primijeniti u privatnom životu da postanemo zadovoljni kao Finci koji su na glasu kao najsretnijih nacija na svijetu.

Thank you, Finland!