Petra Alaber: Priče iz moje mašte

Petra Alaber učenica je 2. c razreda naše škole, smjer strojarski računalni tehničar. U svoje se slobodno vrijeme bavi smišljanjem priča i crtanjem stripova.

Cijeli život moj je hobi crtanje i stvaranje priča iz mašte. Oduvijek sam željela izraziti te priče, no nisam bila najbolja u pisanju. Zbog toga sam shvatila da svoje priče mogu izraziti preko stripova! Umjesto da pišem stranice teksta s opisima prostorija, osjećajima likova, ja sam te prostorije mogla prikazati preko crteža i još bolje prikazati osjećaje likova. Oduvijek sam obožavala stripove zbog ove činjenice. Inspiraciju za njih pronašla sam kada sam bila vrlo mala, u Sonic i Garfield stripovima.

 

Strip “The Petstos” možete skinuti i pročitati s naše stranice u PDF formatu, a o njemu Petra kaže:

Moj strip samo je prvi dio u seriji stripova koja se zove “The Petstos”. Radnja se odvija oko lika Petstoa i onoga što se točno zbiva u njegovoj glavi dok prolazi kroz svaki dan. U njegovoj se glavi nalaze likovi koji izgledaju slično kao i on i predstavljaju njegove misli.

U ovom stripu vidimo kako Petsto teško sluša svoju prijateljicu koja govori o nečemu što ga umara. Onda dobijemo pogled iz njegove glave i upoznajem dva lika njegovih misli, Tanka i Darka. Dok je Tank iscrpljen slušajući razgovor, Dark  se odlučuje malo zabaviti…