Početak provedbe „ROBO CHALLENGE“ projekta

Dana 27. svibnja 2015. u Tehničkoj školi Slavonski Brod održan je 1. partnerski sastanak partnera u provedbi projekta „Robo Challenge“. Radi se o EU projektu kojeg provodi Tehnička škola Slavonski Brod s partnerima – Strojarskim fakultetom u Slavonskom Brodu i Elektrotehničkom i ekonomskom školom Nova Gradiška. Projekt je vrijedan 2.484.037,76 kuna a u cijelosti je financiran sredstvima EU i to iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013.

 

Ravnateljica Tehničke škole Mirjana Onukijević uvodno je pozdravila partnere i zahvalila se dekanu Strojarskog fakulteta dr.sc. Ivanu Samardžiću te ravnateljici Elektrotehničke i ekonomske škola Nova Gradiška Miri Linjaković na suradnji tijekom razvijanja projektne ideje kao i na podršci i prepoznavanju vrijednosti koje ovaj projekt donosi u podizanju kvalitete strukovnog obrazovanja u Brodsko-posavskoj županiji.

 

Osnovna ideja projekta je modernizirati 3 postojeća kurikuluma u Tehničkoj školi te osnažiti materijalne i ljudske kapacitete Tehničke škole, Elektrotehničke i ekonomske škole te Strojarskog fakulteta u Sl. Brodu i na taj način podići razinu kvalitete obrazovanja u tim strukovnim školama, posebice kroz uvođenje inovativnih metoda praktičnog osposobljavanja i učenika i nastavnika. Na taj način, učenicima će se omogućiti postizanje relevantnih ishoda učenja, rad s najsuvremenijim tehnologijama i dostignućima, te stjecanje onih kompetencija koje su potrebne na tržištu rada.

 

Voditeljica projekta Vikica Lukić upoznala je sve prisutne s rasporedom aktivnosti u projektu, te zaduženjima svakog od partnera.

 

[rev_slider Robo_potpisivanje]