Završetak programa prevencije kockanja kod mladih

Program TKO ZAPRAVO POBJEĐUJE? prvi je hrvatski sveobuhvatan i evaluiran program univerzalne prevencije kockanja mladih, utemeljen na znanstvenim činjenicama i rezultatima inozemnih i domaćih istraživanja. Program je razvijen u okviru projekta KOCKANJE MLADIH U HRVATSKOJ koji se od 2010. godine provodi na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Projekt se provodi uz financijsku i organizacijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske i Hrvatske Lutrije, d.o.o.

Tehnička škola  uključila se u provedbu programa u školskoj 2016./17. godini. Program je proveden u razrednom odjelu 1. C pod voditeljstvom Josipa Đurđevića i Hrvoja Ivaniša u razdoblju od ožujka do lipnja 2017. godine.

Opći cilj programa bio je prevencija kockanja mladih adolescentske dobi te razvoj prikladnog odnosa prema igrama na sreću, kao i osobno odgovornog ponašanja u ovom području. Program se povodio kroz interaktivne radionice i predavanja u koja su bili uključeni nastavnici Tehničke škole kao i roditelji učenika 1. C razreda.

Autor teksta: Josip Đurđević, pedagog

67