Javni poziv učenicima 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika – vojni pilot

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je Javni poziv zainteresiranim kandidatima – učenicima 3. razreda srednje škole za studij Aeronautika – vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati navedeni su u Javnom pozivu (poveznica: https://www.morh.hr/javni-poziv-zainteresiranim-kandidatima-ucenicima-3-razreda-srednje-skole-za-studij-aeronautika-vojni-pilot-fakulteta-prometnih-znanosti-sveucilista-u-zagrebu-3/), a rok za podnošenje prijava je 3. svibnja 2024. godine.

Riječ je o studiju Aeronautike, smjeru vojni pilot koji traje ukupno 10 semestara. Nakon uspješno završenog prijediplomskog sveučilišnog studija Aeronautika – vojni pilot koji traje šest semestara na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, kadeti/kinje upisuju diplomski sveučilišni studij Aeronautika – vojni pilot u trajanju od četiri semestra na Fakultetu prometnih znanosti u koji je uključena temeljna časnička izobrazba i letačka obuka u Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „ Rudolf Perešin “.

Kandidati/kandidatkinje se prijavljuju u propisanom roku na web stranici https://vojnipilot.hr ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.  

Informacije u vezi s javnim pozivom dostupne su na  web stranicama Ministarstva obrane https://www.morh.hr ili https://www.vojnipilot.hr, a dodatne informacije kandidati/kinje mogu dobiti u Središnjici za upravljanje osobljem (tel. 01/3784-812, tel. 01/3784-814), u Referadi Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (tel. 01/238-0202) te u područnim odjelima i odsjecima za poslove obrane Ministarstva obrane.