Posjet Radio Slavoniji i SBTV-u

Kako nastaju radijske reklame? Tko ih smišlja i gdje se snimaju? Kako izgleda televizijski studio iz kojeg se emitiraju vijesti?

To su samo neka od brojnih pitanja na koje su danas odgovore saznali učenici 3. A razreda. Posjetili su Radio Slavoniju i Slavonskobrodsku televiziju.

Na radiju je učenike dočekala voditeljica marketinga Daniela Kuzmić Domorad koja je učenicima pokazala proces nastanka reklame. Učenici su imali priliku vidjeti cijeli put od smišljanja i pisanja reklame do njezina čitanja i montiranja. Dio učenika se okušao u čitanju teksta nekoliko reklama tako da su mogli čuti kako njihovi glasovi zvuče kada se dodatno obrade i doda im se glazbena podloga. Nekoliko učenika je dalo intervju novinarki Radio Slavonije Franciski Kohon pa su emitirani u poslijepodnevnom programu, a također su mogli vidjeti i kako izgleda realizacija programa u živo.
 
Kroz televizijske prostore učenike je provela novinarka Ivana Vrdoljak. Ona je učenike upoznala s time koliko je zaposlenika potrebno da bi se dobio prilog u trajanju od nekoliko minuta. U režiji su vidjeli cijelu ekipu koja je potrebna da bi se realizirale vijesti u živo. Učenicima se najviše svidio upravo mali studio u kojem nastaju vijesti, a neki su se i sami okušali kako je stati ispred kamere i čitati s “blesimetra”
 
Zahvaljujemo Radio Slavoniji i Slavonskobrodskoj televiziji što su ugostili naše učenike. Bilo je jako zabavno i edukativno.