Održan 1. koordinacijski sastanak Povjerenstva za izradu ustroja Regionalnog centra kompetentnosti “Slavonika 5.1”

U četvrtak, 3. rujna 2020. godine, u prostorima amfiteatra  Tehničke škole održan je 1. koordinacijski sastanak Povjerenstva za izradu ustroja Regionalnog centra kompetentnosti “Slavonika 5.1” UP.03.3.1.04.0018.

U sklopu sastanka prezentiran je projekt Regionalnog centra kompetentnosti “Slavonika 5.1” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. u vrijednosti od 48.804.018,11 milijuna kuna.

Ispred Brodsko-posavske županije na sastanku je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu, gđa. Anica Vukašinović, koja je ujedno i financijski voditelj projekta te  projektni partneri i projektni tim Tehničke škole na čelu s  voditeljicom projekta, gđom. Vikicom Lukić, ravnateljicom Tehničke škole.

Na koordinacijskom sastanku prezentiran je projekt Regionalni centar kompetentnosti „Slavonika 5.1.“  sukladno definiranim projektnim aktivnostima te su pojašnjene uloge, obveze i odgovornosti partnera oko nadolazećih aktivnosti.

Podsjetimo, projektom “Slavonika 5.1” Tehnička škola u suradnji s partnerima, uspostavlja Regionalni centar kompetentnosti u sektoru strojarstva kako bi u regiji od 5 županija stvorili privlačan, inovativan i tehnološki napredan sustav obrazovanja i osposobljavanja spreman za provedbu učenja temeljenog na radu. Uspostavom inovacija u poučavanju, opremanjem i internacionalizacijom osnažit će se kompetencije 12 strukovnih škola u Slavoniji za plasiranje stručnjaka iz sektora strojarstva na tržište rada.