Plavi mravi u projektu Foruma za slobodu odgoja

Nakon godinu i pol uspješnog djelovanja, Plavi mravi kroje planove za još uspješniju budućnost. Tehnička škola jedan je od korisnika projekta „Školski volonteri“ kojeg zajedno s partnerima provodi Forum za slobodu odgoja. Cilj projekta je promoviranje i kvalitetno organiziranje volonterskih aktivnosti za učenike u lokalnim zajednicama uz podršku organizacija civilnoga društva.

Stoga je u Belom Manastiru održana trodnevna edukacija na kojoj su sudjelovali članovi školskog tima Mirjana Onukijević, Ena Javor i Ivan Bitunjac. Na edukaciji su, uz predstavnike naše škole, sudjelovali i djelatnici još šest škola s područja Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, te sedam volonterki. Uz druženje i razmjenu ideja, predstavnici naše škole predstavili su aktivnosti koje će Plavi mravi provesti u sklopu ovoga projekta, jednu dugoročnu i tri kratkoročne aktivnosti.

Posljednja aktivnost na edukaciji bio je svojevrsni „speed dating“, na kojoj su svoje vještine i potrebe predstavile volonterke, a škole su imale zadatak na što zabavniji i privlačniji način predstaviti svoje planirane aktivnosti kako bi privukle volonterke da upravo njima pomognu.

S veseljem možemo reći da su našu školu izabrale čak tri volonterke, jedna iz Slavonskog Broda koja će pomagati na provođenu dugoročne aktivnosti (Mreža vršnjačke pomoći) i dvije iz Osijeka, koje su izrazile želju doputovati u Slavonski Brod i posjetiti našu školu kako bi pomogle u provedbi dviju kratkoročnih aktivnosti.

Više o edukaciji možete pročitati ovdje:

http://vcos.hr/vijesti/edukacija-skolski-volonteri-2017

Više o projektu možete pročitati ovdje:

http://www.fso.hr/projects/skolski-volonteri-osnazivanje-i-mentorstvo-skola-za-koordiniranje-volonterskih-programa/

(Fotografije: članovi školskog tima i Volonterski centar Osijek)

Autor teksta: Ivan Bitunjac, prof.

pixiz-27-11-2017-09-42-54