Prezentacija SMC industrijske opreme i didaktičnih sustava

Dana 23. 11. 2017. g. u našoj se školi održala prezentacija SMC industrijske opreme i didaktičnih sustava. Organizator događaja je, uz Tehničku školu, tvrtka SMC Industrijska automatika d. o. o., a prezentacija je jedna od aktivnosti koje naša škola provodi u sklopu Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju.

Nakon pozdravnog govora naše ravnateljice Vikice Lukić u kojem je istaknula cilj Tehničke škole za produbljivanjem suradnje s gospodarstvenicima i gospodarstvom, dosadašnje su projekte naše škole predstavili pedagoginja, Mirjana Onukijević te profesori Mato Galović i Gabrijela Štivić.

Ravnateljica je prikazala moguće oblike suradnje s gospodarstvenicima u vidu stipendiranja učenika, stručne prakse te modernizacije školskog kurikuluma u smjeru potreba tržišta rada. Najavila je i novi projekt izgradnje solarnog automobila te sudjelovanje na CRO Solar Challenge-u, utrci solarnih automobila od Vukovara do Dubrovnika.

Profesorica Jasna Hrstić predstavila je aktivnost Moja strukovna uživancija te je dodijeljena nagrada 4. F razredu za video uradak čiji je cilj bio promocija strukovnog obrazovanja.

Gospodin Ladislav Antić (tvrtka CADENAS), gospodin Antun Praveček (Automatizacija industrijskih postrojenja d. o. o.) i gospodin Dario Barbarić (SMC Industrijska automatizacija d. o. o.) govorili su o suradnji svojih tvrtki i Tehničke škole te istaknuli važnost povezanosti obrazovanja i gospodarstva.

Održana je i prezentacija suvremene industrijske opreme te su pokazane i vježbe naših učenika na SMC didaktičnim sustavima.

Na ovoj su prezentaciji sudjelovali predstavnici srednjih tehničkih, strukovnih i industrijsko-obrtničkih škola iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Brodsko-posavske županije kao i predstavnici Strojarskog fakulteta iz Slavonskog Broda, Fakulteta elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka te predstavnici brodskog Veleučilišta. Posjetilo nas je i preko 3o gospodarstvenika od Nove Gradiške i Cerne, a najviše iz Slavonskog Broda i bliže okolice.

Fotografije možete pogledati u našoj fotogaleriji.

EVSWeek-2017-RGB