Sport za sve! -Novi školski projekt

 

Sport je važan dio ljudskog društva i zajednice jer osim opuštajućeg i zabavnog dijela, sadrži i zdravstveni aspekt kojim utječemo na razne dijelove našeg bića.

Protekla 2022./2023. školska godina bila je izuzetno uspješna za našu školu i naš školski sportski klub „Tehničar“. Osvojili smo sjajno drugo mjesto na krosu i četvrto mjesto u futsalu, a  plasirali smo se i na završnice iz šaha, rukometa, atletike i odbojke.

S obzirom da smo škola koja njeguje sportske aktivnosti, ove  smo godine pokrenuli projekt „Sport za sve’’ kojem je cilj aktivirati veliki broj učenika kroz aktivnosti hodanja-trčanja-biciklizma i sportska natjecanja koja ćemo organizirati tijekom školske godine. Osim učenika, cilj je pokrenuti i profesore kako bismo vodili brigu o svim već spomenutim  faktorima, a onaj najvažniji je povezati učenike i profesore kroz sportska  postignuća i aktivnosti.

Svaki učenik i profesor koji sudjeluje u projektu mora aktivirati na svom mobitelu aplikaciju „Strava“, koja će bilježiti sve  navedene aktivnosti. Svaki razred će na „Stravi“ imati svoju grupu gdje će se automatski zbrajati napravljeni kilometri kroz tri navedene aktivnosti, a na kraju ćemo dobiti razred kojem ćemo dodijeliti titulu „najsportskiji razred škole“ uz prigodne nagrade. Osim toga, na mjesečnoj ćemo razini imat rang-liste razreda, generacija i na kraju učenika koji su napravili najviše kilometara u pojedinim aktivnostima.

Veliki broj učenika (u prosjeku 60) dolazi biciklima u školu te jednako toliko hodajući. Vikende želimo provoditi aktivno, na svježem zraku, skupljajući kilometre kojima će zadovoljiti sve navedene aspekte zdravoga života.

Projekt kreće 1. listopada 2023. godine te završava  15. svibnja 2024. za sve razrede.

Tu su još i sportska natjecanja u kojima svi mogu sudjelovati, a koje ćemo jednako tako i vrednovati kroz ostvarene rezultate i broj prijavljenih sudionika.

Sportska natjecanja u 2023./2024. godini su: kros (Ž i M), utrka stepenicama (Ž i M) i badminton (Ž i M).

Drugo školsko natjecanje u krosu je 29. 09. 2023. Natjecanje iz badmintona će biti u prosincu 2023., dok će utrka stepenicama biti u veljači 2024. godine.

Osim navedenih natjecanja ove godine krećemo i s futsal ligom za učenike.

 

Svima želimo dobru zabavu i sportski aktivnu školsku godinu!